Kuljettajan ohjeet

Westenergy

Westenergy jalostaa jätteen sähköksi, kaukolämmöksi ja uusiomateriaaleiksi.

Westenergyn toiminta-alue laajenee - Ekoroskista Westenergyn osakas

Westenergy Oy ja Ab Ekorosk Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Ekorosk liittyy yhdeksi Westenergyn omistajayhtiöistä. Sopimus laajentaa edelleen Westenergyn toiminta-aluetta, ja jatkossa yli viidesosa Suomen paikkakunnista kuuluu Westenergyn toiminta-alueeseen. Westenergyn laitoksessa jalostetaan vuosittain noin 200 000 tonnia jätettä sähköksi, lämmöksi ja uusiomateriaaleiksi.

Westenergy Oy ja Ab Ekorosk Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhtiön siirtymisestä yhdeksi Westenergyn omistajayhtiöistä tiistaina 17.1.2023. Westenergyn muut omistajayhtiöt ovat kuntaomisteiset jätehuoltoyhtiöt Botniarosk Oy Ab, Lakeuden Etappi Oy, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy, Millespakka Oy, Stormossen Oy Ab ja Vestia Oy. Aiemmin Westenergyn toiminta-alueen muodostivat noin 60 paikkakuntaa, mutta Ekoroskin liittyminen tähän joukkoon laajentaa toiminta-alueen noin 70 paikkakuntaan eli jopa yli viidesosaan Suomen paikkakunnista. Westenergyn omistajayhtiöt käsittelevät lähes 700 000 asukkaan jätteet.

 

”Olen erittäin iloinen, että saamme vihdoin myös Ab Ekorosk Oy:n mukaan tähän yhteisöön. Näin Westenergy Oy:n ja omistajayhtiöidemme alue muodostuu entistä yhtenäisemmäksi ja vahvemmaksi. Ekorosk on omalla alueellaan tehnyt hyvää työtä jätehuollon parissa jo pitkään ja on siten erinomainen täydennys omistajayhtiöidemme joukkoon.”, kommentoi Westenergy Oy:n toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

 

”Westenergy on hyvin hoidettu yhtiö, joka on alansa edelläkävijä. Liittymällä omistajayhtiöksi Ekorosk varmistaa osalle jätteestä lisäkanavan tarkoituksenmukaiseen käsittelyyn myös tulevaisuudessa.”, kommentoi Ab Ekorosk Oy:n toimitusjohtaja Michael Östman.

 

Westenergy on määrätietoisesti kehittänyt laitoksen käytettävyyttä ja tehokkuutta toiminnan alusta alkaen, ja tämä kehitystyö on mahdollistanut omistuspohjan laajentamisen uudella toimijalla. Omistajakannan laajentuminen mahdollistaa laitoksen kapasiteetin tehokkaan hyödyntämisen myös pitkälle tulevaisuuteen ja yhdessä omistajien kanssa Westenergy voi vastata tuleviin kiertotalouden haasteisiin luoden puhtaampaa ja kestävämpää huomista.

 

Ab Ekorosk Oy on kuntaomisteinen jätehuoltoyhtiö, joka toimii kolmessa maakunnassa Evijärven, Kauhavan, Kaustisen, Kokkolan, Kruunupyyn, Luodon, Pedersören, Pietarsaaren, Uudenkaarlepyyn ja Vetelin kunnissa. Yhtiö on asukkaiden jätteenkäsittelyn edelläkävijä Suomessa.

 

Lisätiedot:

 

Olli Alhoniemi, toimitusjohtaja

Westenergy Oy

Puh. +358 50 569 3337

olli.alhoniemi@westenergy.fi

 

Michael Östman, toimitusjohtaja

Ab Ekorosk Oy

Puh. + 358 6 781 4513

michael.ostman@ekorosk.fi