Kuljettajan ohjeet

Kiertotalous

Kiertotalous tähtää siihen, ettei jätteitä enää synny vaan materiaalit ja niiden arvo säilyvät kierrossa.

Westenergy on tärkeä osa kiertotaloutta

Monet materiaalit voidaan kierrättää: biojätteestä tehdään multaa ja biokaasua, keräyspaperista sanomalehtiä ja wc-paperia, ja kartongista, metallista ja lasista valmistetaan uusia tuotteita. Kierrättämällä arvokkaat materiaalit pystytään hyödyntämään yhä uudestaan.

Kiertotalous on kuitenkin paljon enemmän kuin kierrätystä. Kiertotalous on kokonaisvaltainen toimintamalli, joka tähtää siihen, ettei jätettä synny vaan yhden tuotantoprosessin sivu- ja jäännöstuotteet hyödynnetään raaka-aineina toisessa prosessissa. Näin materiaalit kiertävät tehokkaasti ja taloudellisesti, ja ympäristön kuormitus vähenee.

Westenergy on tärkeä osa kiertotaloutta, sillä se osa jätteestä, jota ei voi kierrättää, muutetaan laitoksessa sähköksi ja kaukolämmöksi. Tuhka hyödynnetään maanrakennusmateriaalina ja betonituotteiden valmistuksessa, ja tuhkasta eroteltu metalli kierrätetään.

Ihanteellisessa tilanteessa materiaalien lisäksi myös prosesseissa muodostuva energia, vesi ja hiilidioksidi kiertävät suljetusti. Pyrimme edistämään kiertotalouden kehittymistä ja olemme mukana kehittämässä innovatiivisia ideoita, joiden avulla pyritään entistä tehokkaampaan kiertotalouteen. Lue lisää kiertotaloushankkeista täällä.