Kuljettajan ohjeet

Ajankohtaista

Uutisia Westenergyn toiminnasta.

Ennätys kaukolämmön tuotannossa vuonna 2020

Kuten lukuisissa muissakin yrityksissä, myös Westenergyllä vuosi 2020 oli hyvin erilainen maailmanlaajuisen koronapandemian vuoksi. Haasteista huolimatta yrityksen kaukolämmön tuotanto ylsi ennätykseen ja energiantuotantoa päästiin tehostamaan energiavaraston hyödyntämisellä.

Vuosi 2020 muutti työtapojamme merkittävästi ja vaikutukset näkyvät myös pitkälle vuoteen 2021. Fyysisten kontaktien välttämiseksi toimihenkilöt siirtyivät etätöihin, ja kokoukset ja koulutukset siirtyivät pidettäviksi myöhemmäksi tai järjestettiin verkossa. Kasvomaskit, käsidesit ja turvaetäisyydet tulivat osaksi työpaikan arki-päivää. Sisäisen viestinnän merkitys korostui poikkeustilanteessa, ja yhteiset etäaamupalaverit ja etäkahvitauot muodostuivat vuoden aikana tärkeiksi. Koronatilanne tulee luomaan haasteita myös tulevana vuonna, mutta pyrimme löytämään keinoja, joilla henkilöstön työhyvinvointia ja työssä jaksamista pystytään tukemaan myös poikkeustilanteessa.

 

Pyrimme jatkuvasti kehittämään myös laitoksen toimintaa tehokkaammaksi ja puhtaammaksi. Savukaasupesurin ansiosta savukaasut ovat nyt entistä puhtaammat, ja pesurin avulla tuotamme 15–20 % enemmän lämpöä samalla jätemäärällä kuin aiemmin, joten myös laitoksen ominaispäästöt ovat vastaavasti vähentyneet. Tuotimme vuonna 2020 noin 60 prosenttia Vaasan alueen kaukolämmöstä – yhteensä 402 gigawattituntia, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin yhtiön toiminnan aikana.

 

Viime vuonna otettiin käyttöön myös Vaasan Sähkön ja EPV Energian omistama energiavarasto. Jatkossa Westenergyn kesäaikaan tuottama ylimääräinen lämpöenergia pystytään varastoimaan energiavarastoon ja hyödyntämään silloin, kun lämmitystarve on suurempi. Kalliovaraston käyttöönoton myötä laitoksen vuosihuollon ajankohdan muuttaminen energiantuotannon kannalta otollisemmaksi on myös tulevaisuudessa mahdollista.

 

Lisää Westenergyn vuodesta 2020 pääset lukemaan vuosikertomuksestamme, jonka linkin löydät materiaalipankistamme: linkki materiaalipankkiin.