Kuljettajan ohjeet

Puhtaan ja kestävän maailman puolustaja

Westenergy jalostaa jätteen sähköksi, kaukolämmöksi ja uusiomateriaaleiksi.

Westenergy valmistautuu vuosihuoltoon

Vuosihuolto käynnistyy Westenergyn jäte-energialaitoksessa lauantaina 17. lokakuuta laitoksen alasajolla. Vuosihuoltojakson aikana laitoksella työskentelee yhteensä yli 100 henkilöä, joten huoltojakson suunnittelussa on panostettu toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Westenergyn jäte-energialaitoksen kahden viikon mittainen vuosihuoltojakso käynnistyy laitoksen alasajolla 17. lokakuuta, ja varsinaiset huoltotyöt päästään aloittamaan maanantaina 19. lokakuuta. Vuosihuollon aikana Vaasan seudun kaukolämmön tuotannosta vastaavat Vaasan Sähkön ja Vaskiluodon Voiman tuotantoyksiköt, ja jätetoimitukset ohjataan välivarastointialueelle.

 

Vuosihuolto on kiireistä aikaa laitoksessa, sillä silloin tehdään kaikki sellaiset huolto-, korjaus- ja tarkastustyöt, joiden toteuttaminen edellyttää laitoksen alasajoa. Tänä vuonna laajimpia huoltotöitä ovat arinan osittainen uusiminen sekä laajamittaiset painelaitteiden tarkistukset. Tavanomaisten vuosihuoltotöiden lisäksi toteutetaan myös kaukolämmön lisäveden valmistuksen edellyttämät muutostyöt. ”Työlistalla on paljon tehtävää, mutta huolellisen suunnittelun ansiosta valmistaudumme vuosihuoltoon luottavaisin mielin. Tänä vuonna koronatilanne on tosin tuonut hieman lisähaastetta huoltojakson suunnitteluun.”, kertoo Westenergyn tuotantopäällikkö Kai Alavillamo.

 

Westenergyn oman henkilökunnan lisäksi vuosihuoltoon osallistuu noin 100 henkilöä, joista noin 20 saapuu Vaasaan ulkomailta. ”Koronatilanne on otettu huomioon vuosihuollon suunnittelussa, ja olemme keskustelleet erikoisjärjestelyistä myös Vaasan kaupungin johtavan ylilääkärin Heikki Kaukorannan kanssa. Olemme tehneet paljon asioita, jotta laitoksen toiminnan kannalta elintärkeä vuosihuoltojakso pystytään toteuttamaan työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta vaarantamatta.”, kertoo Westenergyn toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

 

Huoltotyöt toteutetaan pitkälti porrastetusti tiimeissä, jotta kontaktit eri tiimien välillä pysyvät minimissä. Laitosalueella on koko huoltoseisokin ajan voimassa maskipakko, ja käsienpesu- ja desinfiointipisteitä on lisätty alueelle. Ruokailu ja kahvitauot pidetään sisätilojen rajallisuuden vuoksi laitoksen pysäköintialueella ulkoteltassa, jotta etäisyyksistä pystytään huolehtimaan ruokailutilanteissa. Erikoisjärjestelyt ja toimintaohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on käyty läpi kaikkien vuosihuoltoon osallistuvien yritysten kanssa, ja niiden noudattamista valvotaan huoltoseisokin aikana.

 

Lisätiedot:

 

Olli Alhoniemi, toimitusjohtaja

Westenergy Oy Ab

Puh. +358 50 569 3337

olli.alhoniemi@westenergy.fi