Kuljettajan ohjeet

Westenergy

Westenergy jalostaa jätteen sähköksi, kaukolämmöksi ja uusiomateriaaleiksi.

Westenergy on mukana tukemassa BotH₂nia Hydrogen Valley -hanketta

BotH₂nia Hydrogen Valley on vuoteen 2030 mennessä johtava vetyalue, ja siihen on sitoutettu yhteensä 3,6 miljardin euron investoinnit. Hankekehittäjien, yritysten ja tutkimuslaitosten yhteistyö tukee Suomen tavoitetta tulla yhdeksi Euroopan johtavista vedyn ja sen johdannaisten tuottajista, luoda alueelle energiaomavaraisuutta ja -turvaa sekä tukea Euroopan energiaomavaraisuutta.

Hanke yhdistää Suomen länsirannikon vetykehityksen, keskittyen muun muassa vetykuljetuksiin, turvallisuuteen ja liiketoimintamallien kehittämiseen. Yhteistyössä ovat mukana paikalliset energiayhtiöt Porissa, Vaasassa, Kokkolassa ja Oulussa sekä kansainvälisiä yrityksiä, kuten ABB, Danfoss, Hitachi Energy ja Wärtsilä.

 

BotH₂nia Hydrogen Valley saavuttaa 39,4 GW tuulivoimalla ja 720 MW elektrolyysikapasiteetilla vuosituotantokapasiteetin, johon kuuluu arviolta 99 kt/a vetyä, 86,5 kton eMetaania, 64,2 tonnia eMetanolia ja 220 000 kt/a uusiutuvaa ammoniakkia. Alueella otetaan talteen 883 GWh hukkalämpöä kaukolämpöverkkoihin ja käytetään 64,2 t/a luonnon hiilidioksidia viidessä kahdeksasta arvoketjusta.

 

Westenergy on mukana tukemassa BotH₂nia Hydrogen Valley -hanketta, joka edistää alueen hiilineutraaliustavoitteita, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja tukee terästuotannon ympäristöystävällisyyttä. Hanke luo odotusten mukaan 10 000 työpaikkaa ja tuo alueelle merkittäviä investointeja ja innovaatioita.

 

BotH₂nia Hydrogen Valley toimii esimerkkinä Euroopassa, korostaen vedyn roolia ja mahdollisuuksia liiketoiminnassa, sekä yhdistää Suomen vetymarkkinat muuhun Eurooppaan varmistaen energiaomavaraisuuden.

 

Lähde: BotH₂nia

 

Lue hanketta käsittelevä artikkeli kokonaisuudessaan BotH₂nian verkkosivuilta.

 

Katso Westenergyn muut ajankohtaiset uutiset.

 

Lisätiedot:

 

Olli Alhoniemi, toimitusjohtaja

Westenergy Oy

Puh. 050 569 3337

olli.alhoniemi@westenergy.fi