Ajankohtaista

01.08.2019 Westenergyn matka kohti hiilineutraalimpaa energiantuotantoa jatkuu – savukaasupesuri nostettiin laitokseen

Westenergyn laitoksella rakenteilla oleva savukaasupesuri vie laitosta kohti yhä tehokkaampaa puhdistusjärjestelmää ja hiilineutraalimpaa energiantuotantoa. Projekti on edennyt aikataulussa ja vuorossa ovat projektin näyttävimmät vaiheet – päälaitteiden nostot. 

Torstaiaamuna 1.8.2019 laitoksen sisälle nostettiin korkein osa laitteistoa eli 22 tonnin painoinen ja 20 metriä korkea pesuri. Painavin osa laitteistoa, 60 tonnin painoinen lauhdutin nostetaan syyskuun alussa.

Westenergyn tuotantopäällikkö Kai Alavillamo on ollut tiiviisti mukana pesuriprojektissa sen aloittamisesta lähtien. ”Nämä nostot ovat poikkeuksellisia, koska ne tapahtuvat kaikkien rakenteiden ollessa valmiina. Vaativiin nostoihin tarvitaan iso nosturi niin laitteiden painon kuin korkeudenkin takia. Näin rannikolla varsinkin tuuliolosuhteet voivat olla haasteellisia ja nostoja voidaan joutua siirtämään, jos tuulta on liikaa.”, kertoo Alavillamo. 
Westenergyn laitoksen savukaasujen puhdistusteho on ollut jo tähän mennessä korkealla tasolla, jopa 99 %. Pesurin avulla saadaan entistä paremmin talteen erityisesti happamia epäpuhtauksia kuten suolahappoa ja rikkiyhdisteitä, mutta pesuri tuo mukanaan muitakin positiivia vaikutuksia: uusi laitteisto parantaa myös laitoksen energiatehokkuutta. Westenergyn kaukolämpöteho tulee kasvamaan noin 20 prosenttia, mikä puolestaan lisää Westenergyn osuutta yhteistyökumppanimme Vaasan Sähkön kaukolämmönjakeluista liki kymmenellä prosentilla. Näin ollen Westenergyn kokonaisosuus alueen kaukolämmöstä nousee yli puoleen ja laitos toimii entistäkin selvemmin Vaasan seudun kotien lämmityksen tukipilarina.

Projektin jälkeen jätteen sisältämä energia pystytään hyödyntämään entistä tehokkaammin, mikä vähentää puolestaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä Vaasan seudun kaukolämmöntuotannossa. Kaukolämmön hiilidioksidipäästöt laskevat keskimäärin 13 % jokaista Westenergyllä tuotettua megawattituntia kohden, sillä pesurin avulla tuotettu lämpö ei vaadi uusia energianlähteitä. Muutos vie Vaasan aluetta askeleen lähemmäs hiilineutraalia energiantuotantoa.

17.06.2019 Vuoden 2018 tapahtumat nyt luettavissa!Westenergyn vuosikertomus vuodelle 2018 on nyt luettavissa sähköisessä muodossa! 
Löydät sen Viralliset dokumentit -valikosta tai klikkaa suoraan lukemaan tästä linkistä.

10.06.2019 Westenergyn omistajaperheeseen uusi tulokas

Westenergyn omistajakanta laajenee ensi vuoden alusta alkaen, kun Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy liittyy Westenergyn omistajiin.
Omistajakannan laajentaminen mahdollistaa laitoksen kapasiteetin tehokkaan hyödyntämisen pitkälle tulevaisuuten ja ja yhdessä omistajien kanssa Westenergy voi vastata tuleviin kiertotalouden haasteisiin luoden puhtaampaa ja kestävämpää huomista.

Lue koko tiedote tästä linkistä.

15.04.2019 Vaasan yliopisto ja Westenergy vauhdittavat kiertotalouden ja teollisten symbioosien tutkimusta jäte-energia-alalla

Westenergy on aloittanut yhteistyössä Vaasan yliopiston energian ja kestävään kehityksen tutkimusalustan VEBICin kanssa tutkimushankkeen, jossa tutkitaan jäte-energialaitosten liiketoimintamahdollisuuksia ja toimintaympäristöstä kumpuavia kehityshaasteita. Westenergy toimii kahden toimialan rajapinnassa: energia-alan ja jätehuollon.
Tutkimuksessa aiotaan erityisesti keskittyä hiilineutraalisuuteen, teollisiin symbiooseihin ja kiertotalouteen jäte-energia-alalla. Hankkeessa aiotaan rakentaa uusia verkostoja ja uusia tutkimushankkeita.

Koko tiedotteen pääset lukemaan tästä linkistä.

14.03.2019 Nuorille tarjolla töitä kesäksi 2019

Westenergy palkkaa energisiä 16-17 -vuotiaita kesätyöntekijöiksi laitoksen piha-alueiden kunnossapitoon.

Vaatimuksena on, että olet 16-17 -vuotias, innokas oppimaan uutta, teet mielelläsi töitä käsilläsi ja haluat olla töissä energisessä työilmapiirissä!

Lisätietoja löydät nettisivujemme Avoimet työpaikat -osiosta. 
Linkki sivulle löytyy tästä: kesätöitä nuorille.

22.02.2019 Westenergy investoi ympäristöön ja kaukolämmön kehittämiseen

Westenergy investoi noin 7 miljoonaa euroa kehittääkseen edelleen savukaasujen puhdistusta sekä parantaakseen kaukolämmön tuotannon tehokkuutta. Investoimalla savukaasupesuriin Westenergy nousee takai-sin eurooppalaiselle huipputasolle alallaan sekä energiatehokkuudella että savukaasujen pudistustehokkuudella mitattuna. Savukaasupesurin toimittajaksi on valikoitunut ruotsalainen Babcock & Wilcox Vølund Ab. Savukaasupesurin asennustyöt ajoittuvat marraskuussa pidettävän vuosihuollon yhteyteen, ja tavoitteena on, että pesuri on käytössä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Koko tiedote on luettavissa tästä linkistä. Dokumentti aukeaa uuteen välilehteen.

24.01.2019 Westenergyn kesätyöhaku 2019 on alkanut!

Haemme 

5 henkilöä käyttöhenkilöstön kesälomasijaisuuksiin, 

2 henkilöä kunnossapitotehtäviin,

1 henkilöä sähkö- ja automaatiokunnossapitoon,

1 henkilöä ympäristö- ja viestintätehtäviin. 


Täältä löydät lisätietota Westenergyn kesätyöhausta.

16.10.2018 ReThink -kiertotalousseminaari Westenergyllä 19.11.

ReThink -kiertotalousseminaari Westenergyllä 19.11. pyrkii herättelemään yrityksiä ja päättäjiä huomaamaan mitä imagollisia ja erityisesti kilpailuetuja yritykset voisivat kiertotalousajattelun kautta saavuttaa. Seminaarissa myös aloitetaan keskustelua siitä, millainen rooli kunnilla ja kaupungilla voisi olla kiertotaloudelle suotuisan ympäristön ja rakenteiden luomisessa, jotta yrityksillä olisi oikeasti edellytyksiä rakentaa kannattavaa liiketoimintaa kiertotalouteen pohjautuen. Seminaarin järjestävät Westenergy, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Kiertotalous Mustasaari -hanke sekä Vaasan yliopiston Share-hanke.

Pääset ilmoittautumaan tapahtumaan oheisen linkin kautta.
Koko tiedote ja ohjelma saatavilla tästä.

18.07.2018 Vuosikertomus 2017 on julkaistu!

Vuoden 2017 vusikertomus on nyt julkaistu ja löydät sen täältä.

17.07.2018 Tule tutustumaan energiahyödyntämiseen!

Tänä vuonna järjestämme ensimmäistä kertaa 24.7.-25.7. kesävierailupäivät! Molempina päivinä järjestetään sekä suomen- että ruotsinkielinen vierailu alla olevan aikataulun mukaisesti:

Tiistai 24.7.
klo 9 - 11 suomenkielinen esittely ja kierros
klo 13 - 15 ruotsinkielinen esittely ja kierros

Keskiviikkona 25.7.
klo 9 - 11 ruotsinkielinen esittely ja kierros
klo 13 - 15 suomenkielinen esittely ja kierros

Kaikki vieralut laitoksellamme ovat ilmaisia ja voit ilmoittautua yksin, kaksin tai koko kaveriporukan voimin.
Lisätietoja vierailusta ja ilmoittautumisohjeet löydät alla olevista linkeistä:
suomenkieliset vierailut: 
https://sannahautamaa.typeform.com/to/njtPTI
ruotsinkieliset vierailut: 
https://sannahautamaa.typeform.com/to/hUmmKU

25.04.2018 Westenergy työturvallisuuden kärjessä

Westenergy Oy Ab:lle on myönnetty Työterveyslaitoksen ylläpitämän Nolla tapaturmaa-foorumin korkein tasoluokitus. Kahden edellisen vuoden aikana työtapaturmien määrä Westenergyn laitoksella on ollut puhdas nolla. Hyvät ja turvalliset työtavat ovat osaltaan auttaneet laitosta kohti miljoonaa energiahyödynnettyä jätetonnia. 

Vuosittain Nolla Tapaturmaa -foorumi myöntää jäsentyöpaikoilleen tasoluokituksia pohjautuen työturvallisuuden menestykkääseen ja jatkuvaan parantamiseen. Tänä vuonna tasoluokituksen sai 78 työpaikkaa ja Westenergy Oy Ab oli yksi heistä. Westenergyn turvallisuuskulttuuria on nostettu määrätietoisesti mm. järjestämällä turvavartteja ja -kierroksia säännöllisesti sekä panostamalla suojaimiin ja turvavälineisiin. Johdonmukaisen työn seurauksena laitoksella on työskennelty 29 kuukautta ilman työtapaturmia.

”Ensimmäisinä käyttövuosina tapaturmia tapahtui suhteellisen paljon. Sen jälkeen aloimme esimerkiksi kannustaa henkilökuntaa läheltä piti -ilmoitusten ja turvallisuushavaintojen ilmoittamiseen ja sen myötä turvallisuutta vaarantavien epäkohtien järjestelmällisempään poistamiseen, niin tapaturmat ovat vähentyneet. Myös henkilöstön toimintatapoihin on kiinnitetty paljon huomiota, unohtamatta myöskään turvallisuuskoulutusta. Nyt olemme olleet ilman tapaturmia 2,5 vuotta. Hyvältähän tämä tuntuu, mutta emme tietenkään jää tähän, vaan tehostaminen jatkuu edelleen. Aina löytyy kehitettävää ja parannettavaa.” sanoo Westenergyn työsuojelupäällikkö Rauno Tuokkola.

Tasoluokituksen lisäksi laitoksella on saatu olla ylpeitä, kun maanantaina 19.3.2018 energiahyödynnetyn jätteen määrä nousi miljoonaan tonniin. Ensimmäinen koepoltto Westenergyn laitoksessa tehtiin elokuussa 2012, ja siitä asti laitos on, vuosittaisia huoltokatkoja lukuun ottamatta, tuottanut kaukolämpöä ja sähköä polttokelpoisesta, kierrätyskelvottomasta yhdyskuntajätteestä. Kaatopaikalla vastaava määrä yhdyskuntajä- tettä olisi tuottanut yli 15 000 tonnia metaania tähän mennessä.

01.02.2018 Kesätyöhaku on alkanut

Westenergy hakee myös tänä vuonna kesätyöntekijöita tuotantoon, kunnossapitoon ja hallintoon! Hae meille töihin; hakuaikaa on helmikuun loppuun asti. Lue lisää »

13.10.2017 Westenergyn vuosihuolto on päättynyt

Torstain 12.10 vastaisena yönä Westenergyn jätteenpolttolaitos ajettiin taas ylös. Laitoksen vuosi-huolto, joka oli syynä alasajoon, on viety läpi nopeasti ja ongelmitta. Nyt kun vuosittaiset huoltotyöt on tehty, on laitos valmiina tuleviin haasteisiin.

Laitos ajettiin ylös keskiviikon ja torstain välisenä yönä; jo viisi minuuttia ennen puoltayötä ensim-mäiset roskapussit syttyivät palamaan tulipesässä ja nyt tuotetaan jälleen sekä kaukolämpöä että sähköä. Vuosittainen huolto, jonka vuoksi laitos ajettiin alas, saatiin vietyä läpi yhdessätoista päi-vässä, eli hieman suunniteltua nopeammin: huoltotöihin oli varattu kaksi viikkoa. Huoltokatkon ai-kana on suoritettu yli 200 huoltotehtävää.

”Laitos on käyty perinpohjin läpi. Suurimpiin töihin kuului arinaelementtien vaihtaminen; nyt ilma-virtaus arinan läpi tulipesään on tasaisempaa ja poltto on tehokkaampaa” sanoo käyttöinsinööri Petri Suomela. ”Viime seisokin aikana vaihdettiin tulipesän sisäpinnoite. Uusi Inconel-pinnoite tar-kastettiin nyt, ja todettiin että se on uudenveroinen.” hän jatkaa.

Westenergyllä viime päivät ovat olleet kiireisiä, mutta kova työ on tuottanut tulosta. Voidaan sanoa, että laitos meni katsastuksen läpi ilman huomautuksia! Jäljellä on enää jälkisiivous, joka tehdään laitoksen normaalin käytön rinnalla, eikä se vaikuta laitoksen jätteenpolttoon eikä energiatuotan-toon.

03.10.2017 Haemme jätelaadun tarkastajaa

Haemme Westenergyn jätteenpolttolaitokseen Mustasaareen jätelaadun tarkastajaa. Lue lisää...

28.09.2017 Westenergyn vuosihuolto alkaa viikonloppuna

Ensi sunnuntaina 1.10. aloitetaan Westenergyn jätteenpolttolaitoksen vuosittainen huolto. Kahden viikon aikana suoritetaan useita huoltotehtäviä, joilla pyritään varmistamaan laitoksen eurooppa-laista huipputasoa tavoitteleva käytettävyys tulevan talven lämmityskautena.

Westenergyn jätteenpolttolaitoksen vuosihuolto pääsee alkamaan suunnitellusti ensi viikonloppuna sunnuntaina 1.10., kun laitos ajetaan alas. Kahden viikon aikana laitoksella työskentelee oman hen-kilöstön lisäksi noin 100 työntekijää 30:stä yrityksestä, niin Suomesta kuin ulkomailta. Englannin ja molempien kotimaisten lisäksi voi huollon aikana laitoksen käytävillä kuulla myös saksaa ja puolaa.

"Laitoksessa tehdään useampi sata huoltotehtävää, joista isoimmat työt liittyvät arina- ja kuljetin-huoltoihin sekä lämmönvaihdinprojektiin.", kertoo Westenergyn tuotantopäällikkö Kai Alavillamo. Suurin osa näistä tehtävistä on huoltosuunnitelmien mukaisesti toteutettuja, vuosittain suoritetta-via töitä. Niiden lisäksi tehdään ensimmäistä kertaa laitoksen käyttöaikana vesi- ja höyrykierron sää-töventtiilien tarkastukset. Vuosihuollot ovat tärkeä osa teknisen osaamisen päivittämistä ja pitävät toiminnan mukana jäte-energia -alan huipulla Euroopassa.

Sähkön ja kaukolämmön tuotanto pysähtyy vuosihuollon ajaksi ja jätekuljetukset ohjataan väliaikai-selle varastoalueelle. Näillä toimilla ei ole vaikutusta omistajayhtiöidemme tai Vaasan Sähkön asi-akkaisiin. Jätekuljetukset kulkevat normaalisti ja energiatuotanto korvataan Vaasan Sähkön ja Vas-kiluodon Voiman toimesta.

06.06.2017 Westenergyn vuosikertomus 2016 on julkaistu

Westenergyn vuosikertomus 2016 on julkaistu, ja löydät sen täältä.

22.03.2017 Tuotanto jatkuu Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Laitos jouduttiin ajamaan alas maanantai-iltana 20.3. rikkoontuneen reduktioventtiilin paineilmaohjauksen vuoksi, joka on laitoksen toiminnan kannalta kriittinen osa. Vika on nyt korjattu,  ja tuotanto jatkuu laitoksessa normaalisti.

Korjausseisokki pystyttiin pitämään lyhyenä, noin 30 tunnin mittaisena. Jätteenpoltto käynnistettiin keskiviikkona 22.3. noin klo 4.00.

Korjausseisokin ajan jätetoimitukset ohjattiin väliaikaiselle varastointialueelle, mutta toimituksia on jälleen alettu ottamaan vastaan laitoksessa. Laitoskierrokset tehdään normaaliin tapaan.

21.03.2017 Westenergyn jätteenpolttolaitos on ajettu alas

Laitos ajettiin alas eilen maanantaina noin klo 22. Syy alasajoon on rikkoontunut reduktioventtiilin paineilmaohjauksen vahvistin, joka on laitoksen toiminnan kannalta kriittinen osa.

Paineilmavahvistin on toimitettu korjattavaksi, ja se pyritään korjaamaan tämän päivän aikana. Vaihtoehtoinen ratkaisu on erityyppisen osan käyttäminen, mikä edellyttää osan muokkaamista tarkoitukseen sopivaksi. Molempia vaihtoehtoja työstetään rinnakkain, ja tavoitteena on pitää korjausseisokki mahdollisimman lyhyenä.

Korjausseisokin aikana jätetoimitukset ohjataan väliaikaiselle varastointialueelle, ja energiantuotannosta vastaavat Vaasan Sähkön ja Vaskiluodon Voiman muut tuotantoyksiköt. Laitoskierroksia tehdään rajoitetusti.

07.03.2017 Haemme automaatioasentajaa jätteenpolttolaitokseen

Lisätiedot löydät täältä.

05.03.2017 Huoltokatko Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Jätteenpolttolaitoksessa pidetään huoltoseisokki 5.– 8.3.2017 välisenä aikana. Huoltokatkon aikana keskeisimmät järjestelmät korjataan ja puhdistetaan, jotta varmistetaan laitoksen tehokas toiminta kesäaikana.

Huoltokatkon aikana jätetoimitukset ohjataan väliaikaiselle varastointialueelle, ja energiantuotannosta vastaavat Vaasan Sähkön ja Vaskiluodon Voiman muut tuotantoyksiköt. Laitoskierroksia ei myöskään järjestetä huoltoseisakin aikana.

05.03.2017 Short maintenance shutdown at Westenergy Waste to Energy Plant

There is going to be a short maintenace shutdown at the plant during March 5th - March 8th. During the shutdown the main systems will be cleaned and repaired, to guarantee an effective production during the summer months. During the service shutdown the waste transports will be led to a temporary storage unit. Vaasan Sähkö's and Vaskiluodon Voima's other energy production units will cover the energy production during this time. 
Plant tours are not arranged during the shutdown. 

14.10.2016 Jätteenpoltto käynnistyi - korjaustyöt on saatu päätökseen

Westenergyn jätteenpolttolaitos ajettiin alas keskiviikkona 12. lokakuuta kattilan vaakavedon osuudella havaitun höyryvuodon vuoksi. Vuotokohta on korjattu, ja laitos on ajettu ylös.

 Jätteenpolttolaitoksen savukaasuissa havaittiin keskiviikkona kosteuden nousua, mikä oli aiheutunut höyryvuodosta kattilan vaakavedon osuudella. Laitos ajettiin alas keskiviikkona. Korjaustyöt ja tarkastukset on saatu päätökseen, ja laitos on ajettu ylös. Jätteenpoltto käynnistyi laitoksessa klo 12.20.

 ”Vika saatiin paikallistettua nopeasti ja korjaukset käynnistyivät viipymättä. Westenergyn henkilökunta toimi jälleen ripeästi ja oma-aloitteisesti minimoiden laajemmat vahingot ja seisokkiajan. Harmittava rikkoutuminen ja höyryvuoto tulistimilla saatiin korjattua erittäin nopeasti, ja pystymme jatkamaan jälleen normaalia toimintaamme”, toteaa Westenergyn toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

”Oli hienoa, että saimme laitoksen jälleen toimintakuntoon, jotta lauantaille suunnitellut avointen ovien päivän tapahtumat voidaan toteuttaa suunnitellusti. Avointen ovien päivä näyttääkin keräävän jopa ennätysyleisön, kun kauempaakin Westenergyn toiminta-alueelta on tulossa tapahtumaan bussilasteittain väkeä.” Alhoniemi jatkaa.

16.09.2016 Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa havaittu vesivuoto on korjattu

Westenergyn jätteenpolttolaitos ajettiin alas tiistaina 13.9., kun laitoksen kattilassa havaittiin vesivuoto. Vesivuoto on nyt korjattu, ja sähkön ja kaukolämmön tuotanto jatkuu laitoksessa.

Jätteenpolttolaitoksen kattilassa havaittiin vesivuoto, ja laitos ajettiin alas tiistaina 13. syyskuuta. Arinan tyhjennyksen ja jäähdytyksen jälkeen vesivuodon tarkka sijainti pystyttiin paikallistamaan, ja korjaustyöt saatiin nopeasti käyntiin. Laitos käynnistettiin tänään 16.9. aamulla.

”Westenergyn henkilökunta toimi tilanteessa erittäin aktiivisesti ja ammattitaitoisesti. Vesivuoto saatiin nopeasti paikallistettua, ja korjaustyöt pystyttiin tekemään jopa arvioitua nopeammin. Näin seisokkiaika jäi todella lyhyeksi.”, toteaa toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

Vuotokohta sijaitsi kattilaputkistossa tulipesän osuudella. Putkistossa kattilavesi kuumennetaan höyryksi, joka tulistuksen jälkeen ohjataan turbiiniin ja sieltä lämmönvaihtimiin. Turbiinin avulla höyrystä saadaan tuotettua sähköä, ja lämmönvaihtimissa höyry lämmittää kaukolämpöverkossa tarvittavan lämpimän veden.

Sähkön ja kaukolämmön tuotanto on käynnistynyt laitoksessa uudestaan, ja jätetoimitukset otetaan taas vastaan normaaliin tapaan.

14.09.2016 Westenergyn jätteenpolttolaitos on ajettu alas vesivuodon vuoksi

Westenergyn jätteenpolttolaitos ajettiin alas eilen tiistaina. Syynä alasajoon on kattilassa havaittu vesivuoto ja siitä aiheutuvat korjaustyöt.

Jätteenpolttolaitoksen kattilassa havaittiin vesivuoto, minkä vuoksi laitos ajettiin alas tiistai-iltapäivänä 13. syyskuuta. Arina on tyhjennetty, ja vika pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti. Alustavan arvion mukaan laitos olisi käynnissä jälleen sunnuntaina, mutta korjaustyön tarkempi kesto voidaan määrittää vasta kun vuodon kohde ja laajuus on tarkemmin selvitetty.

Vuotokohta sijaitsee kattilaputkistossa. Putkistossa kattilavesi kuumennetaan höyryksi, joka tulistuksen jälkeen ohjataan turbiiniin ja sieltä edelleen lämmönvaihtimiin.

Alasajon aikana laitoksessa ei tuoteta sähköä tai kaukolämpöä, ja jätekuljetukset ohjataan väliaikaiselle varastointialueelle. Sähkön ja kaukolämmön tuotannosta korjaustöiden ajan vastaavat Vaskiluodon Voima ja Vaasan Sähkön muut tuotantoyksiköt.

18.05.2016 Westenergyn jätteenpolttolaitoksen huoltoseisokki päättyi

Westenergyn jätteenpolttolaitos on jälleen käynnissä mittavan huoltoseisokin jälkeen. Huoltoseisokki käynnistyi Westenergyn laitoksessa maaliskuun toisella viikolla. Huoltokatko eteni onnistuneesti suunnitellun aikataulun mukaisesti, ja tuotanto käynnistyi laitoksessa uudelleen torstaina 12. toukokuuta. Tänä vuonna huoltokatko oli aikaisempia pidempi, sillä sen aikana toteutettiin laajoja muutostöitä. Merkittävin muutos oli tulipesän seinämien uusiminen.

Westenergyn jätteenpolttolaitos ajettiin alas 13.3.2016. Huoltoseisokin aikana tulipesän tiilimuuraukset poistettiin, ja kattilaputket korvattiin uusilla, Inconel-pinnoitteisilla putkilla. Inconel on metallipinnoite, joka suojaa kattilaputkia ja kestää tulipesän haastavat olosuhteet, kuumuuden ja epäpuhtaudet, tiilimuurauksia paremmin. Muutostyöllä tavoitellaan merkittävää parannusta laitoksen käytettävyyteen ja energiatehokkuuteen.

Huoltoseisokin aikana toteutettiin mittava investointi myös kattilan ilmanohjaukseen. Tällä muutoksella polttoilman ohjaus pystytään optimoimaan, mikä nostaa laitoksen energiatehokkuutta ja hyötysuhdetta.

Muutostöiden ohella huoltoseisokin aikana toteutettiin laitoksen tavanomaiset huoltotoimenpiteet. Myös jätebunkkeri tyhjennettiin, jotta sen kunto pystyttiin tarkastamaan perusteellisesti. Bunkkerin kunto osoittautui hyväksi.

Huoltoseisokin aikana jätetoimitukset ohjattiin väliaikaiselle varastointialueelle, mutta viime viikosta alkaen jätettä on taas otettu vastaan laitoksen bunkkeriin.

Kattilan eristystöiden viimeistely ja siivoustyöt jatkuvat vielä toukokuun loppuun saakka, mutta tämän jälkeen myös vierailijat pääsevät taas osallistumaan laitoskierroksille. 

”Tämän vuoden huoltoseisokki ja sen aikana toteutetut muutostyöt ja investoinnit olivat valtava urakka. Työt saatiin tehtyä onnistuneesti ja suunnitellussa, hyvin tiukassa aikataulussa. Erittäin hienoa oli myös se, että vaikka suuri määrä ihmisiä, monelta kielialueelta sekä kulttuurista oli tekemässä yhdessä töitä tiiviillä aikataululla, yhtään tapaturmaa ei sattunut vaan työt saatiin tehtyä turvallisesti ja hyvässä hengessä loppuun asti. Nyt olemme saaneet jälleen laitoksen toimintaan. Seuraavaksi alkaa tehtyjen muutos- ja investointitöiden optimointi eli laitoksen tehokkuuden sekä käytettävyyden nostaminen uudelle, entistä paremmalle tasolle.”  tiivistää Westenergyn toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

10.05.2016 Työturvallisuuden tasoluokitus

Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumi on juuri myöntänyt tasoluokituksen Westenergylle, olemme matkalla kohti työturvallisuuden maailman kärkeä!

Työterveyslaitoksen tiedote.

21.04.2016 Huoltoseisokki etenee Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Huoltoseisokki alkoi Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa maaliskuun toisella viikolla, ja laitos on määrä käynnistää toukokuun puolivälissä. Tänä vuonna laitoksen huoltoseisokki on aikaisempia pidempi, sillä sen aikana toteutetaan laajoja muutostöitä. Merkittävin muutos on tulipesän seinämien uusiminen.

Westenergyn laitos ajettiin alas 13.3.2016. Tulipesän tiilimuuraukset poistettiin, ja suurin osa kattilaputkista on nyt korvattu uusilla. Kattilaputket vaihdetaan tarkan suunnitelman mukaisesti paneeli kerrallaan, ja hitsausten laatu varmistetaan kattavilla röntgen-kuvauksilla. Kattilaputkien vaativat hitsaustyöt ovat vieneet hieman suunniteltua pidemmän ajan, mutta kokonaisuutena projekti etenee aikataulussa.

Kattilaputkien painetesti toteutetaan lauantaina 23. huhtikuuta. Tällöin varmistetaan, ettei kattilaputkissa ole vuotoja. Painetestin jälkeen projektissa keskitytään Inconel-pinnoitteen hitsaustöiden viimeistelyyn.

Tulipesän seinämien vaihdon ohella toteutetaan myös primääri-ilman ohjaukseen kohdistuva muutostyö. Työ on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja mekaaniset ja sähköiset asennukset on tehty. Myös kattilan nuohousjärjestelmän automatisointi on edennyt testausvaiheeseen.

Aiemmista huoltoseisokeista poiketen laitoksen jätebunkkeri tyhjennettiin, jotta sen kunto voitiin tarkistaa perusteellisesti. Tarkistus osoitti, että bunkkerin kunto on hyvä.

Huoltoseisokin tässä vaiheessa laitosalueella työskentelee noin 40 henkilöä Westenergyn oman henkiökunnan lisäksi. Työmaalla tehdään töitä ympäri vuorokauden. Työmaan työturvallisuuteen on pyritty erityisesti kiinnitämään huomiota ja työntekijöiden työturvallisuuteen on panostettu. Toistaiseksi työtapaturmilta onkin vältytty.

29.03.2016 Huoltoseisokki käynnistyi Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Huoltoseisokki käynnistyi laitoksessa noin kaksi viikkoa sitten. Työt ovat edenneet aikataulussa, ja laitoksen on määrä käynnistyä toukokuun puolivälissä. Tänä vuonna laitoksen huoltoseisokki on aikaisempia pidempi, sillä sen aikana toteutetaan mittavia muutostöitä. Merkittävin muutos on tulipesän seinämien uusiminen.

Westenergyn laitos ajettiin alas sunnuntaina 13.3. Alasajo sujui ongelmitta, ja huoltoseisokki on edennyt suunnitellun aikataulun mukaisesti. Tulipesän tiilimuuraukset on poistettu, ja kattilaputkien vaihto on parhaillaan käynnissä. Kattilaputket vaihdetaan tarkan suunnitelman mukaisesti paneeli kerrallaan.

Kattilaprojektin ohella toteutettava primääri-ilman ohjauksen muutostyö on myös lähtenyt hyvin käyntiin. Vanhat ilmakanavat on poistettu, ja parhaillaan tehdään kytkentätöitä.

Muutosprojektien ohella laitoksessa on toteutettu tavanomaisia huoltotöitä, kuten arinan huolto ja tekstiilisuodattimen suotimien vaihto. Myös laitoksen jätebunkkerin tyhjennys on loppusuoralla. Bunkkeri tyhjennetään, jotta sen kunto pystytään tarkastamaan.

Huoltoseisokin aikana työntekijöiden määrä laitosalueella lisääntyy. Tällä hetkellä työntekijöitä on noin 60 Westenergyn oman henkilökunnan lisäksi.

 

10.03.2016 Huoltoseisokki käynnistyy Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Westenergyn jätteenpolttolaitoksen huoltoseisokki käynnistyy sunnuntaina 13.3. Huoltoseisokki on tänä vuonna aikaisempia kattavampi, ja sen on suunniteltu kestävän toukokuun puoliväliin saakka.

Huoltoseisokki on tänä vuonna tavallista pidempi, sillä sen aikana toteutetaan mittavia muutostöitä. Merkittävin näistä on tulipesän seinämien uusiminen ja korvaaminen kestävämmällä materiaalilla. Tulipesän seinämien kattilaputket on suojattu tiilimuurauksin, mutta huoltoseisokin aikana tiilimuuraukset poistetaan ja kattilaputket korvataan inconel-pinnoitteisilla kattilaputkilla. Inconel on metallipinnoite, joka suojaa tehokkaasti kattilaputkia ja kestää tiilimuurauksia paremmin tulipesän haastavat olosuhteet, kuumuuden ja epäpuhtaudet. ”Teimme päätöksen investoida tulipesän seinämien uudistamiseen, sillä muurauksista aiheutui ongelmia ensimmäisen kerran jo laitoksen toisena toimintavuotena. Muutostyöllä pyritään lisäämään merkittävästi laitoksen käytettävyyttä ja parantamaan energiatehokkuutta.”, tiivistää Westenergyn toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

Toinen huomattava investointi, joka toteutetaan huoltoseisokin aikana on kattilan ilmanohjauksen parantaminen. Tällä muutoksella pystytään tulevaisuudessa optimoimaan ilman ohjausta ja käyttöä poltossa, mikä nostaa laitoksen energiatehokkuutta ja hyötysuhdetta sekä parantaa laitoksen ympäristöystävällisyyttä.

Koska kyse on aikaisempia mittavammasta muutostyöstä, Westenergyn laitos ajetaan alas noin kahdeksan viikon ajaksi. Tänä aikana tulipesän seinämät puretaan ja korvataan uusilla. Verrattain pitkä seisokkiaika käytetään muutoinkin hyödyksi, sillä sen aikana toteutetaan myös tavanomaiset vuosihuoltotoimenpiteet.

Huoltoseisokin aikana laitoksessa ei tuoteta sähköä tai kaukolämpöä, vaan tuotannosta vastaavat Vaskiluodon Voima ja Vaasan Sähkön tuotantoyksiköt. Jätetoimituksia ei myöskään vastaanoteta laitoksella, vaan jätteet ohjataan väliaikaiseen varastoon. Turvallisuussyistä laitoksessa ei huoltokatkon aikana järjestetä tutustumiskierroksia vierailijoille, mutta huoltoseisokin jälkeen laitokseen pääsee taas tutustumaan.

22.01.2016 Kesätöhin Westenergylle

Westenergy Oy Ab Mustasaaressa hakee kesätyöntekijöitä jätteenpolttolaitokseen, yhteensä 7-8 henkilöä.
Hakulomake ja ohjeet löytyvät täältä.

Hakuaika päättyy 29.2.

06.01.2016 Westenergyn johtamisjärjestelmä on sertifioitu

Westenergyn johtamisjärjestelmä, joka vastaa laatu- (ISO 9001:2015), ympäristö- (ISO 14001:2015) sekä työterveys- ja työturvallisuusstandardien (OHSAS 18001:2008) vaatimuksia, on nyt sertifioitu.

Sertifioitu johtamisjärjestelmä on työkalu, jonka avulla pystymme jatkuvasti kehittämään toimintamme kokonaisvaltaista laatua ja kustannustehokkuutta. Pystymme hyödyntämään tunnistettuja riskejä henkilöstön terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi sekä parantamaan työturvallisuus- ja työterveystoimintamme tasoa.  Johtamisjärjestelmän avulla pystymme myös hallitsemaan ympäristöä kuormittavia tekijöitä, esimerkiksi ennaltaehkäisevän työn kautta.

Raportoimme sidosryhmille laatu-, ympäristö- sekä työterveys ja työturvallisuusasioiden kehittymisestä pääasiassa vuosikertomuksessa. 

Lue lisää täältä. 

02.12.2015 Etsimme jätelaadun tarkistajaa

Lue lisä: Avoimet paikat

Hakuaika päättyy 16.12.2015.

21.09.2015 Westenergy järjesti avoimet ovet kolmatta kertaa

Lauantaina 19.9. järjestettiin avoimet ovet Westenergyllä. Päivän aikana jätteenpolttolaitoksella vieraili noin 300 kävijää, myös lapsiperheitä.

Lauantaina 19.9. Westenergy järjesti jo kolmannen kerran avointen ovien tapahtuman. Kävijöille oli tarjolla monipuolista tekemistä, kuten pelejä, näyttelyitä ja opastettuja laitoskierroksia. Kierros laitoksessa oli monen suosikki, ja melkein kaikki 14 laitoskierrosta olivatkin täynnä. Myös lapsille erikseen järjestetyt laitoskierrokset olivat suositut. Lisäksi Lakeuden Etappi oli järjestänyt linja-autokuljetus Seinäjoelta joka oli suosittu. Linja-auto oli täynnä kiinnostuneita kävijöitä.

Kävijöille oli lisäksi tarjolla vohveleita, kuumaa juotavaa ja nuoremmille vierailijoille myös poniratsastusta.

”Avoimet ovet on oivallinen tilaisuus nähdä, mitä modernissa jätteenpolttolaitoksessa tapahtuu ja miltä täällä näyttää. Aikaisempina vuosina olemme saaneet tapahtumasta paljon positiivista palautetta, jonka innoittamana päätimme järjestää tapahtuman tänäkin vuonna”, tiivistää Westenergyn toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

Jätteenpolttolaitoksessa kävi päivän aikana tutustumassa noin 300 kävijää, melkein yhtä paljon kuin viime vuonna. Westenergyn jätteenpolttolaitos on muutenkin vierailijoille avoin tutustumiskohde, ja vuosittain laitoksessa vierailee tuhansia kävijöitä. ”Laitokseen käy tutustumassa paljon erilaisia ryhmiä, aina päiväkoti-ikäisistä lapsista asiantuntijaryhmiin saakka. Jätteen energiahyödyntäminen on aihe, joka herättää laajalti kiinnostusta. Tällainen tapahtuma antaa kaikille, iästä tai ammatista riippumatta, erinomaisen tilaisuuden tutustua jätteenpolttoon.”, summaa Westenergyn tiedottaja Josefin Stolpe.

26.05.2015 Westenergy suunnittelee polttokapasiteetin nostoa ja tehokkaampaa savukaasujen lämmön talteenottoa

Nykyistä suuremman jätemäärän hyödyntäminen edellyttää ympäristövaikutusten arviointia. Samalla arvioidaan savukaasujen tehokkaampaan puhdistukseen ja lämmön talteenottoon tähtäävän uuden teknologian käyttöönoton ympäristövaikutukset.

Westenergyn jätteenpolttolaitos suunniteltiin alun perin polttamaan vuodessa 150 000 tonnia syntypaikkalajiteltua yhdyskuntajätettä. Polttoaineen suunniteltua alhaisemman energiasisällön vuoksi jo vuonna 2013 laitoksessa poltettiin lähes 190 000 tonnia jätettä. Ympäristöluvan mukaista suuremman jätemäärän hyödyntäminen energiantuotannossa edellyttää YVA-menettelyä ja tarkastettua lupahakemusta aluehallintovirastolle. Samalla suunnitellaan otettavan käyttöön uutta teknologiaa savukaasujen puhdistuksen tehostamiseksi ja niiden sisältämän lämmön talteenottoon, minkä vaikutukset tullaan arvioimaan ympäristövaikutusten arviointiohjelmassa. Näillä toimenpiteillä turvataan riittävä energian tuotanto taloudellisesti ja ympäristönsuojelullisesti tehokkaalla tavalla.

Suurempaa kapasiteettia on kokeiltu ja käytetty ELY:n väliaikaisella luvalla vuodesta 2013. Savukaasujen sisältämän lämmön talteenotosta on tehty esiselvitys vuonna 2014. Kun lopulliset selvitykset investoinnin taloudellisuudesta ja ympäristövaikutuksista on tehty, Westenergyn hallitus tekee mahdollisesti päätöksen hankkeen toteuttamisesta. Hankkeen tarvitsemien rakennus- ja ympäristölupien hakeminen aloitetaan, kun se suunnittelun ja ympäristövaikutusten arvioinnin suhteen on mahdollista.

Ympäristövaikutusten arviointiohjelman yleisötilaisuus pidetään tiistaina 2. kesäkuuta klo 18 Westenergyn jätteenpolttolaitoksella, osoitteessa Energiatie 5, 66530 Koivulahti. Yleisötilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus osallistua opastetulle laitoskierrokselle. 

10.04.2015 Jätteenpoltto jatkuu Westenergyn laitoksessa

Westenergyn jätteenpolttolaitoksen huoltoseisokki päättyi torstaina, ja laitos on jälleen toiminnassa.

Westenergyn laitos pysähtyi huoltoseisokkiin helmikuussa. Tulipesän tiilien irrotuksen yhteydessä osa kattilaputkista vahingoittui ja huoltokatkoa jouduttiin jatkamaan korjaustöiden ajan. Laitos käynnistettiin jo pääsiäispäivänä, mutta maanantain ja tiistain välisenä yönä laitos jouduttiin ajamaan uudelleen alas kattilassa havaitun vesivuodon vuoksi. Vuoto korjattiin ja jätteenpoltto käynnistyi jälleen torstaina 9.4.

Jätekuljetuksia aloitetaan ottamaan normaalisti vastaan, ja samalla poltetaan huoltoseisokin aikana väliaikaiseen varastoon kerättyä jätettä. Vierailijoiden tutustumiskierroksia päästään tekemään ensi viikosta alkaen.

10.03.2015 Westenergyn laitoksessa sattui onnettomuus

Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa sattui maanantaina 9.3.2015 iltapäivällä onnettomuus, jossa loukkaantui yksi työntekijä.

Onnettomuus sattui, kun turbiinin voiteluöljyä oltiin tyhjentämässä huoltoa varten säiliöautoon. Tyhjennyksen aikana säiliö kuitenkin räjähti ja repeytyi auki. Räjähdyksen syytä tutkitaan.

Tehtävää hoitanut mieshenkilö sai onnettomuudessa palovammoja ja hänet toimitettiin sairaalaan. Vammat eivät ole hengenvaarallisia. Henkilö ei kuulu Westenergyn henkilökuntaan.

Kukaan muu ei loukkaantunut onnettomuudessa eikä onnettomuudesta aiheutunut muita materiaalivahinkoja kyseistä säiliötä lukuunottamatta.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua.

Westenergyn laitoksessa on parhaillaan käynnissä huoltoseisokki, jonka aikana laitoksessa suoritetaan erilaisia huolto- ja korjaustöitä. 

03.03.2015 Laitoksen huoltoseisokki jatkuu

Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa pidettävä vuotuinen huoltoseisokki jatkuu vielä 3-4 viikkoa kattilassa havaittujen vaurioiden korjaustöiden vuoksi.

Laitos ajettiin alas 14. helmikuuta, ja varsinaiset huoltotyöt käynnistyivät seuraavana maanantaina. Huoltoseisokin aikana tulipesässä havaittiin kuitenkin lisävaurioita, ja vaurioiden korjaamiseen on arvioitu kuluvan 3-4 viikkoa. Näin ollen laitos käynnistetään viimeistään pääsiäisviikolla.

Huoltoseisokin aikana laitoksessa ei tuoteta sähköä tai kaukolämpöä eikä laitoksessa vastaanoteta jätekuljetuksia. Jätetoimitukset ohjataan väliaikaiseen varastoon. Turvallisuussyistä laitoksessa ei huoltoseisokin aikana järjestetä kierroksia vierailijoille.

16.02.2015 Huoltoseisokki alkoi jätteenpolttolaitoksessa

Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa pidetään vuosittainen huoltoseisokki helmikuun lopun ja maaliskuun alun aikana. Huoltoseisokin aikana suoritetaan vaadittavat tarkastus-, huolto- ja korjaustyöt.

Laitos ajettiin alas viikonlopuksi, ja varsinaiset huoltotyöt ovat käynnistyneet tänään maanantaina. Huoltoseisokin kestoksi arvioidaan noin kolme viikkoa, ja laitos pyritään käynnistämään maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Huoltoseisokin aikana laitoksessa ei tuoteta sähköä tai kaukolämpöä. Laitoksessa ei myöskään vastaanoteta jätekuljetuksia vaan kuljetukset ohjataan väliaikaiseen varastoon. Turvallisuussyistä laitoksessa ei huoltokatkon aikana järjestetä tutustumiskierroksia.

12.01.2015 Kesätyöt 2015 - Haku on alkanut!

Westenergyn kesätyöhaku 2015 on käynnistynyt. Haemme kesätyöntekijöitä käyttö-, kunnossapito- ja toimistohenkilöstön kesälomasijaisuuksiin. Jos olet kiinnostunut työstä modernin energiatuotannon parissa, lue lisää hausta täältä.

03.09.2014 Westenergyn jätteenpolttolaitos pysähtyy huoltoseisokkiin viikolla 36

Westenergyn jätteenpolttolaitos pysähtyy huoltoseisokkiin torstaina 4.9.2014. Huoltotöiden odotetaan vievän yhdestä kahteen viikkoa.

Laitoksen alasajo aloitetaan torstaina 4.9., ja arina tyhjennetään loppuviikon aikana. Varsinaiset huoltotyöt käynnistyvät maanantaina 8.9. Huoltoseisokin aikana korjataan pääasiassa tulipesän muurauksia. Korjaustyöt kestävät vähintään seitsemän päivää, mutta kesto pystytään arvioimaan tarkemmin vasta korjaustöiden käynnistyttyä.

Tulipesän muurauksien tarkoitus on suojata seinämissä olevia vesiputkia kuumuudelta. Putkien sisällä oleva kattilavesi muuttuu höyryksi, joka ohjataan tulistuksen jälkeen turbiiniin. Turbiini puolestaan pyörittää generaattoria, joka tuottaa sähköä.

Alasajon aikana laitoksessa ei vastaanoteta jätekuljetuksia vaan kuljetukset ohjataan väliaikaiselle varastointialueelle. Turvallisuussyistä laitoskierroksia ei järjestetä korjaustöiden aikana. Myös laitoksen avointen ovien tapahtuma siirretään pidettäväksi lauantaina 4.10.2014.

12.08.2014 Westenergy järjestää avoimet ovet syyskuussa

Westenergyn jätteenpolttolaitoksen avoimien ovien päivä järjestetään lauantaina 13.9.2014 klo 10-14! Tapahtuman suunnittelu on parhaillaan käynnissä, ja lisätietoa tapahtumasta tulee lähiviikkojen aikana. Tiedossa on paljon mielenkiintoista ja mukavaa ohjelmaa, kuten opastettuja kierroksia jätteenpolttolaitoksessa, kilpailuja ja makkaranpaistoa.

28.03.2014 Huoltokatko Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Westenergyn laitoksessa pidetään suunniteltu vuosittainen huoltoseisokki viikoilla 14-16.
Lue lisää täältä.

23.01.2014 Kesätyöt 2014 - Hakuaika on alkanut

Haemme kesätyöntekijöitä Westenergyn jätteenpolttolaitokseen
kesäksi 2014.  Käyttöhenkilöstön kesälomasijaisuuksiin haemme 6 henkilöä vuorotöihin. Lisäksi haemme 1-2 henkilöä kunnossa- pitotehtäviin sekä 1 henkilön toimistotehtäviin.

Lisätietoja löydät täältä.

23.10.2013 Westenergyn jätteenpolttolaitos valittiin Vuoden 2012 Rakennusmestarityöksi

Rakennusmestarien ja -insinöörien AMK RKL:n Vaasan piirin yhdistykset ovat valinneet Westenergyn jätteenpolttolaitoksen Vuoden 2012 Rakennusmestarityöksi. Lemminkäinen Talo Oy ja Wasacon Oy toimivat hankkeessa pääurakoitsijoina.

Vaasan piirin rakennusmestarit ja -insinöörit valitsevat alueellaan rakennettuja merkittäviä rakennuskohteita Vuoden Rakennusmestarityöksi. Kohteen laajuus, rakenneratkaisut ja toteutus ovat olleet valitsijoiden merkittävimmät perusteet kohdetta valittaessa.

Westenergyn jätteenpolttolaitoksen betoniurakasta on vastannut Lemminkäinen Talo Oy, ja Wasacon Oy on suorittanut laitoksen teräsurakan sekä hallintorakennuksen rakennusurakan. Kohteen vastaavana mestarina toimi työmaapäällikkö Stefan Pellfolk ja projektipäällikkönä Veikko Jokimäki Lemminkäinen Talo Oy:stä. Teräsurakan vastaavana työnjohtajana toimi puolestaan Martti Sillanpää ja hallintorakennuksen vastaavana työnjohtajana Ville Ollila Wasacon Oy:stä.

19.10.2013 Avoimet Ovet Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa 26.10.2013!

Järjestämme avoimet ovet Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa lauantaina 26.10.2013 laitoksen 1-vuotisjuhlan kunniaksi. Tämä on loistava mahdollisuus päästä näkemään, mitä jätteenpolttolaitoksessa tapahtuu, kun jätteen sisältämä energia hyödynnetään sähkön- ja kaukolämmöntuotannossa. Päivän aikana järjestetään opastettuja laitoskierroksia (Huom! Kierrosten osallistujamäärä on turvallisuussyistä rajattu), ja voit osallistua hauskoihin kilpailuihin. Pääset myös kurkistamaan arinalle, missä jäte palaa. Tarjolla on grillimakkaraa ja kahvia. Westenergyn avoimet ovet on hauska koko perheen tapahtuma, johon voivat osallistua kaikki vauvasta vaariin.


Tapahtuma alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.00.
Täältä löydät lisätietoja.

Westenergyn jätteenpolttolaitos on vierailijaystävällinen laitos, joten kaikki vierailijaryhmät ovat tervetulleita laitokselle myös avoimien ovien ulkopuolella. Jos ryhmäsi on kiinnostunut laitosvierailusta, ota yhteyttä tiedottajiin:

Riina Härkönen
Communications Officer
+358 (0)45 652 0627
riina.harkonen(at)westenergy.fi

ja

Josefin Stolpe
Communications Officer
+358 (0)50 466 4239
josefin.stolpe(at)westenergy.fi

14.10.2013 Huoltoseisokki Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa pidetään suunniteltu vuosittainen huoltoseisokki viikolla 42. Huoltoseisokki kuuluu osana laitoksen normaaliin toimintaan, ja sen aikana suoritetaan vaadittavat tarkastus-, huolto- ja korjaustyöt.

Huoltoseisokin aikana laitoksessa ei tuoteta sähköä tai kaukolämpöä. Jätekuljetukset otetaan vastaan normaalisti mutta ohjataan väliaikaiseen varastoon ainakin osan aikaa viikosta. Turvallisuussyistä laitoksessa ei kuitenkaan järjestetä tutustumiskierroksia. Laitos ajettiin alas lauantaina 12. lokakuuta, ja tuotanto käynnistyy uudelleen maanantaihin 21. lokakuuta mennessä.

19.07.2013 Kansanedustajat & ZOOM vierailulla Westenergyllä 19.7.2013

Kansanedustajista koostuva Eduskunnan jalkapallokerho pelasi hyväntekeväisyysottelun Raittius- ja urheiluseura ZOOMia vastaan perjantaina 19.7.2013 Hietalahden jalkapallostadionilla. Joukkueet valmistautuivat illan peliin tutustumalla Westenergyn jätteenpolttolaitoksen toimintaan iltapäivällä. Vierailu Westenergyllä alkoi yritysesittelyllä hallintorakennuksen auditoriossa ja jatkui opastetulla laitoskierroksella.

02.05.2013 Uusi laskutusosoite

Siirrymme sähköiseen ostolaskukäsittelyyn ja tämän seurauksena laskutusosoitteemme muuttuu. Tästä löydät tietoa siitä, kuinka voit lähettää meille e-laskuja. Paperilaskut voit lähettää osoitteella

Westenergy Oy Ab
Sarjanro 27803907
PL 872 
00019 SSC

25.04.2013 Avoimet ovet Stormossenilla ja Westenergyllä lauantaina 4.5.2013

Westenergy ja Stormossen järjestävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteisen avoimien ovien päivän lauantaina 4.5.2012 klo 10-14. Päivän aikana järjestetään yhteensä 14 kierrosta Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa. 

Linja-autot jätteenpolttolaitokselle lähtevät Stormossenin toimiston kulmalta kahdesti tunnissa klo 10.10 alkaen. Laitoskierros kestää noin puoli tuntia, minkä jälkeen linja-autot kuljettavat vieraat takaisin Stormossenin toimistolle. Kierroksella nähdään valvomosta jätebunkkeriin, jonne mahtuu jopa viisi miljoonaa roskapussia, ja lopuksi kurkistetaan arinalle, missä palaa sekunnissa kahdesta kolmeen roskapussia. Turvallisuussyistä kierrosten osallistujamäärä on rajoitettu (20 hlö/linja-auto). 

Stormossenilla kävijöille tarjotaan kahvia ja grillimakkaraa. Ohjelmassa on myös kierrosajeluja jätekeskuksen alueella ja tutustumista biojätteen mädätyslaitokseen. Lapsille on järjestetty talutusratsastusta ja laniluolassa pelataan jätepeliä. Voit osallistua myös kilpailuun, jossa palkintona on autonrengassetti. 

Tule mukaan tutustumaan moderniin jätteenkäsittelyyn ja jätteen energiahyödyntämiseen!

17.04.2013 Vaasan energiatäyskäännös valittiin Vuoden ilmastoteoksi 2012

Vaasan Sähkö, Vaskiluodon Voima ja Westenergy valittiin Vuoden ilmastoteko 2012 -kilpailun voittajaksi. Yhteistyön lopputuloksia ovat hiilidioksidipäästöjen väheneminen ja paikallisen ilmanlaadun paraneminen, miljoonien eurojen investoinnit aluetalouteen sekä lähellä tuotetun energian tuottaminen alueen asukkaille. Alueen energiantuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät 425 000 tonnia vuodessa, mikä vastaa lähes yhtä prosenttia Suomen hiilidioksidipäästöistä.  Lue lisää... 

12.03.2013 Tarkastusseisokki Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa

Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa pidetään tarkastusseisokki viikon 12 aikana.

Käyttökatko kuuluu laitoksen vastaanottoprosessiin ja kestää kahdesta kolmeen arkipäivää. Tarkastusseisokin aikana suoritetaan laitteistojen tarkastuksia ja huoltotöitä. Laitoksessa ei seisokin aikana tuoteta sähköä tai kaukolämpöä, mutta katkosta ei aiheudu haittaa kuluttajille.

Jätetoimituksissa ei myöskään tapahdu muutoksia, ja laitoksen käyttöhenkilöstö työskentelee seisokin aikana normaalisti vuoroissa. Seisokin aikana vierailijoita otetaan vastaan rajoitetusti. Seuraava pidempi huoltoseisokki pidetään syksyllä.

16.01.2013 Vieraile Westenergyn jätteenpolttolaitoksella!

Kaikki vierailijaryhmät ovat tervetulleita Westenergyn jätteenpolttolaitokselle. Maksuttomat vierailut aloitetaan yleisesittelyllä hallintorakennuksen auditoriossa, minkä jälkeen tehdään opastettu laitoskierros. Laitoskierroksella pääset kurkistamaan muun muassa laitoksen valvomosta jätebunkkeriin sekä polttoarinalle!

Jos ryhmäsi on kiinnostunut laitosvierailusta, ota yhteyttä Westenergyn tiedottajiin:

Riina Härkönen

Puh. 045 652 0627
riina.harkonen(at)westenergy.fi

Josefin Stolpe

Puh. 050 466 4239
josefin.stolpe(at)westenergy.fi

22.10.2012 Laitoksen vihkiäiset

Maanantaina 22.10.2012 elinkeinoministeri Jyri Häkämies vihki Westenergyn jätteenpolttolaitoksen käyttöön Mustasaaressa. Tilaisuuden avasi Westenergyn hallituksen puheenjohtaja Håkan Anttila, jonka jälkeen ministeri leikkasi nauhan. Lue lisää...

27.09.2012 Nimitysuutinen

Dipl.ins. Olli Alhoniemi, 46, on valittu Westenergy Oy Ab:n toimitusjohtajaksi 1.1.2013 alkaen. Olli Alhoniemi on työskennellyt pitkään paperiteollisuudessa vastuullisissa tehtävissä mm. Stora Ensossa, M-realissa sekä Metsä Boardissa. Alhoniemi on työskennellyt aikaisemmin M-real Oyj Kirkniemen tehtaalla tuotantopäällikön tehtävissä ja viimeksi Metsä Board Kaskisten tehtaalla projektipäällikkönä, tuotantopäällikkönä sekä tuotantojohtajana.

Lisätietoja antavat:
Olli Alhoniemi, puh. 050 569 3337
Håkan Anttila, Westenergyn hallituksen puheenjohtaja,  puh. 0500 362 348

27.08.2012 Sähköntuotanto alkoi Westenergyllä

Torstaina 23. elokuuta Westenergyn jätteenpolttolaitoksella Koivulahdessa pystyttiin tuottamaan sähköä ensimmäisen kerran. Aiemmin laitoksessa on tuotettu pelkästään kaukolämpöä, mutta torstaina klo 12.49 laitoksessa tuotettu höyry pystyttiin ohjaamaan turbiiniin, joka pyörittää generaattoria. Lue lisää...

22.08.2012 Energialähettiläs vieraili Westenergyllä

Energialähettiläs Tuomas Vanhanen vietti viimeisen työviikkonsa Stormossen Oy Ab:llä, ja tiistaina 21.8. Tuomas tutustui myös Westenergyn toimintaan. Energialähettilään päivä alkoi tiedottajien yritysesittelyllä Westenergyn auditoriossa, ja aamukahvien jälkeen vuorossa oli laitoskierros. Teknisenä asiantuntijana kierrokselle osallistui myös laitoksella operaattorina työskentelevä Pasi Teräs. Laitoskierroksen jälkeen energialähettiläs pääsi tutustumaan valvomon toimintaan ja operaattoreiden työtehtäviin. Operaattorit antoivat Tuomakselle ensin koulutusta jätebunkkerin kahmareiden käytöstä, minkä jälkeen energialähettiläs pääsi itse kokeilemaan kahmareiden käyttöä.

15.08.2012 Talousvaliokunta vierailee Westenergyllä

Eduskunnan talousvaliokunta vierailee Westenergyllä keskiviikkona 15.8.2012.

10.08.2012 Kaukolämmön tuotanto alkoi

Perjantaista 10. elokuuta alkaen Vaasan Sähkö Oy on pystynyt tuottamaan kaukolämpöä Westenergyn jätteenpolttolaitoksella. Aluksi kaukolämmöntarpeesta katettiin kaksi kolmasosaa ja sunnuntaina koko tarve pystyttiin kattamaan. Poltto on toteutettu ilman tukipolttoainetta (öljyä), ja näin ollen kaukolämpö on tuotettu yksinomaan jätteenpoltosta saadulla energialla. Aiheesta uutisoi myös Pohjalainen.

07.08.2012 Ensimmäinen jätepoltto 6.8.2012

Koepolttovaihe käynnistettiin Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa maanantaina 6.8.2012 n. klo 15. Koepolttovaiheen aikana poltetaan n. 15–20 tonnia jätettä tunnissa. Tarkoitus on varmistaa, että laitoksen eri laitteistot toimivat odotusten mukaisesti. Lue lisää... Aiheesta uutisoi myös Pohjalainen ja YLE.

10.07.2012 Puhdistuspuhalluksia viikolla 28

Westenergyn jätteenpolttolaitoksella Koivulahdessa tullaan suorittamaan höyryputkiston puhdistuspuhalluksia viikon 28 aikana. Puhdistuspuhallukset ovat osa laitoksen käyttöönottovaihetta ja standardikäytäntö Westenergyn kaltaisissa laitoksissa. Puhdistuspuhallukset toteutetaan höyryllä, ja niiden tarkoitus on poistaa putkistossa olevat epäpuhtaudet ja partikkelit. Puhdistusprosessi toistetaan, kunnes höyryn voidaan todeta olevan tarpeeksi puhdasta. Puhalluksia toistetaan n. 10–15 kertaa viikon aikana. Puhdistuspuhalluksia suoritetaan maanantaista perjantaihin kello 7.00 ja 20.00 välisenä aikana. Tällöin melutaso kohoaa, ja laitoksen alueella muodostuu merkittävästi höyryä. Jotta melutaso voidaan pitää mahdollisimman alhaisena, puhdistusprosessissa käytetään äänenvaimenninta.  

09.07.2012 Ensimmäiset jäteautot

Ensimmäiset jäteautot saapuivat Westenergyn laitokselle maanantaina 9.7. Autot toivat mukanaan ensimmäiset polttoainekuormat, ja näin ollen kyseessä oli merkittävä tapahtuma laitoksen toiminnan kannalta. Aiheesta uutisoi muun muassa YLE.

13.05.2012 Avoimet paikat

Nykyisen toimitusjohtajan sopimuksen umpeutuessa etsimme nyt Mustasaareen toimitusjohtajaa ottamaan kokonaisvastuun jätteenpolttolaitoksen toiminnasta ja sen kehittämisestä.

30.03.2012 Westenergy kytkettiin kaukolämpöverkkoon

Westenergyn laitos kytkettiin maanantaina 26.3.2012 klo 13.00 Vaasan kaukolämpöverkkoon.

01.03.2012 Valvomo-ohjelmiston FAT

Valvomo-ohjelmiston FAT (Factory Acceptance Test) on tammi-helmikuussa pidetty Tampereella, ja ohjelmisto on todettu toimivaksi. Laitetoimitukset alkavat viikolla 9 ja kaapelointi aloitetaan viikolla 10.

12.02.2012 Avoimet työpaikat

Haemme nyt ympäristöinsinööriä Mustasaareen.

05.02.2012 Avoimet työpaikat

Haemme nyt kahta tiedottajaa.

14.12.2011 Prosessirakennuksen harjannostajaiset

Keskiviikkona 14.12.2011 juhlittiin Westenergyn jätteenpolttolaitoksen työmaalla prosessirakennuksen harjannostajaisia. Tilaisuuden isännöi WasaCon Oy, joka suorittaa prosessirakennuksen teräsrakenne- ja julkisivu-urakoita, jotka ovat nyt viimeistelyvaiheessa. Noin 300 hengen juhlaväki koostui sekä työmaalla työskentelevistä rakentajista että kutsuvieraista. Paikalla oli myös Pohjalainen.

20.11.2011 Avoimet työpaikat

Henkilökunnan rekrytointi jätevoimalaan on käynnissä. Tällä hetkellä haetaan mekaanista kunnossapitoinsinööriä.

08.11.2011 Turbiini saapui työmaalle

Turbiini ja generaattori asennettiin onnistuneesti paikoilleen tiistaina 8.11.2011. Aiheesta uutisoi mm. Pohjalainen.

13.10.2011 Turbiinin asennus alkaa lähiaikoina

Westenergy Oy:n jätevoimalatyömaa Mustasaaressa etenee aikataulussa, uutisoi Uusiouutiset. Lue lisää Uusiouutisten Verkkoviestistä 14/2011.  

09.10.2011 Avoimet työpaikat

Henkilökunnan rekrytointi jätevoimalaan on käynnissä. Tällä hetkellä haetaan sähkö- ja automaatiokunnossapitopäällikköä.

26.09.2011 Kattilan vesipainekoe

Westenergyn jätevoimalatyömaalla Mustasaaressa suoritettiin 21.–24.9.2011 välisenä aikana kattilan vesipainekoe. Lue lisää...